Pages

Subscribe:

14 Kasım 2008 Cuma

Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler

500 gr kavurmalık kuşbaşı et
20 Adet kuru patlıcan
4 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çay bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı fesleğen
1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yeteri kadar tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.
Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.
Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.
Tencereye yatık olarak dizin.
Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.
Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.
Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
30 Dakika dinlendirip, servis yapın.
NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız