Pages

Subscribe:

11 Aralık 2008 Perşembe

Bakla Çırtması

Malzemeler
1 Kilo taze fasulye
4 Adet yumurta
2 Adet kuru soğan
3-4 Adet sivri biber
6 Çorba kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp, akiye kesin.
Tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Doğranmış soğan ve biberi, 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun.
Fasulyeyi ekleyip, kavurmaya devam edin.
Yumurtaları çırpıp, krep hamuru elde edene kadar un ve biraz tuz ilave ederek karıştırın.
Kalan tereyağını teflon tavada eritip, karışımdan kepçe ile alarak krep şeklinde iki taraflı kızartın.
Küçük küçük kesip, fasulyeli karışımla karıştırın.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız