Malzemeler
4 Adet iri patates
1 Kırmızı biber
1 Adet sarı biber
2 Adet domates
1 Adet soğan
5 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye keserek içini çıkarın ve sonra kullanmak üzere sıcak olarak bekletin.
Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp, ince şeritler haalinde doğrayın.
Soğan ve sarımsakları ince ince kıyın.
Domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Soğan ve sarımsağı yağda kavurun.
Biber ve domatesleri ilave edin.
Tuz ve karabiber serpin.
Biberler yumuşayınca ateşten alın.
Patates içlerini doğrayın ve biberli sosa katıp, karıştırın.
Hazırlasığınız karışımı patateslerin içine doldurun.
1 Tutam tuz serpin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
11 Aralık 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder