Pages

Subscribe:

12 Aralık 2008 Cuma

Çilekli Dondurma

Malzemeler
500 gr çilek
300 gr tozşeker
2 su bardağı su
1 Adet limon suyu
Mutfak
Zorluk 1
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın.
Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin.
Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın.
Şurubu ateşten alıp soğutun.
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın.
Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin.
Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın.
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun.
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız