Pages

Subscribe:

12 Aralık 2008 Cuma

Fıstıklı Dondurma

Malzemeler
1 Litre süt
250 gr tozşeker
5 gr salep
100 gr dövülmüş antep fıstığı
Mutfak
Zorluk 1
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.
Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.
Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.
İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız