Pages

Subscribe:

7 Aralık 2008 Pazar

Hellim Peynirli Makarna

Malzemeler
1 Paket makarna
1 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı biber
1 Adet domates
250 gr hellim peyniri
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Makarnayı 15 dakika kadar kaynamış suda haşlayın ve suyunu süzün.
Bu arada kırmızı ve yeşil biberleri közleyin ve ince ince kıyın.
Domatesi de közleyip, dilimler halinde doğrayın.
Ayrı bir kapta dövülmüş sarımsak ve cevizi zeytinyağı ile karıştırın.
Hellim peynirini dilim dilim doğrayıp, az yağda dış yüzü gevrek hale gelene dek kızartın.
Makarnanın üzerine közlenmiş domates ve biberleri koyun.
Üzerine hellim peyniri ve sosuda gezdirerek sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız