Pages

Subscribe:

12 Aralık 2008 Cuma

Helva-i Hakani

Malzemeler
Yarım kahve fincanı tereyağı
1 Kahve fincanı margarin
10 Kahve fincanı pirinç unu
4 Çay bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
50 gr iç badem
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tereyağı ve margarini tencerede eritin.
Üzerine pirinç ununu ilave edip, pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Başka bir tencerede sütü kaynatın.
Şekeri ilave edip, karıştırın ve pirinç ununun üzerine dökün.
2 Dakika karıştırıp ince kenarlı bir tepsiye boşaltın.
Üzerine iç bademleri yerleştirin.
Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.
Dilerseniz dövülmüş şam fıstığı ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız