Malzemeler
4 Adet patlıcan
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
3 Adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Yuvarlak ve kalın dilimler halinde kesin.
Herbir dilimi birbirinden kopmayacak şekilde ortasından keserek cep şeklinde açın ve tuzlu suda acısının çıkması için 5-10 dakika bekletin.
Suyunu süzün ve kurulayın.
Beyaz peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurta ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımı dilimlediğiniz patlıcanların arasına sürüp kapatın.
Ayrı bir kasede kalan yumurtaları çırpın.
Patlıcan dilimlerini yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
11 Aralık 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder