"YA TUTARSA" deyip 2012 yilinin bütün dünya ya baris getirmesini diledikten sonra,tarifime gecebilirim....
Yarim kg.kaliteli kuru incir
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
yarim limonun suyu
Incirler güzelce yikanir,temizlenir ve ici su dolu bir kabin icerisinde 3-4 saat bekletilir.
Su ve seker bir tencereye konur ve kaynamaya basladiktan 5.dak.sonra incirler su dolu kaptan alinarak kaynamakta olan sekerli suyun icerisine konarak recel kivami alincaya kadar agzi acik bir sekilde kisik ateste kaynatilir.Yaklasik 45.dak.kadar,ama siz yine de kivamini anlamak icin porselen bir tabaga bir kasik alip bekleyin.Alti kapatilan recel yine ayni tencerede soguyuncaya kadar bekletildikten sonra kavanoza bosaltilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder